onsdag 27 februari 2013

Tre sorters don

Även om ACP och våra don är välkända är det inte alla som känner till att vi har flera sorters tilluftsdon för olika former av ventilation. Från helt deplacerande don med all luft genom textil till hybriddon med deplacerande och omblandande ventilation genom en kombination av permeabel textil och laserskurna hål, till täta injektdon med all luft genom stansade hål och dysdon för att ventilera med värme från hög höjd.

Textildon i restaurang
Textildon i en restaurang, Guldfågeln Arena i Kalmar 
För bästa möjliga komfort använder vi textildon med nästan all luft genom permeabel textil, oftast i kombination med laserskurna hål för 10-30% av luftmängden. Hålen anpassas och riktas efter lokalens utformning och de specifika behoven i varje projekt. Detta kallas även hybriddon.

Injektdon på gym
Injektdon på gym, Filborna Arena i Helsingborg
I miljöer där mycket luft behövs på begränsad yta med god omblandning utan för höga hastigheter, som gym, industrimiljöer eller butikslokaler passar våra underhållsfria injektdon perfekt. De görs i ett tätt, polymerbelagt textilmaterial och fördelar all luft genom stansade hål. Donen finns i olika färger och hålbilden anpassas efter lokalen.

Dysdon i butik, Lager 157 i Höganäs
För höga takhöjder, idrottshallar, lagerlokaler och varuhus används våra dysdon. Med all luft fördelad genom hundratals, ibland tusentals plastdysor får vi luften dit du vill ha den, med rätt lufthastighet i vistelsezonen. ACP Dysdon används även för att värma upp lokaler från hög höjd.

Hur många typer av lokaler har du använt våra don i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar